همانطور که میدانید هر عنصر HTML که بخواهید در صفحه وب نمایش داده شود باید ما بین تگ body یعنی قرار گیرد. در کلیه فایلهای HTML این تگ وجود دارد مگر اینکه بخواهید از عنصر فریم استفاده کنید که در اینصورت باید را بکار برید.
اما خود تگ body جدا از اهمیتی که در فایلهای HTML دارد، خود دارای خصوصیاتی می باشد که در نمایش صفحه موثر است که به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
bgcolor این خصوصیت وظیفه کنترل رنگ زمینه یک صفحه را به عهده دارد که می توانید از کد هگز رنگها ،
و یا نام رنگ را بکار برید، مانند:
نکته: دقت کنید که رنگ زمینه با رنگ فونتهای داخل صفحه یکسان نباشد، چون در این حالت متن در صفحه محو خواهد شد.
background توسط این خصوصیت بجای رنگ می توانید از عکس هم در زمینه صفحه استفاده کنید، فقط کافیست که آنرا برابر با آدرس عکس مورد نظر قرار دهید،
توجه داشته باشید که حجم عکس در سنگینی صفحه و پایین آمدن سرعت تکمیل شدن آن موثر است. هنگامیکه از این خصوصیت استفاده می کنید آن عکس نسبت به اندازه ای که دارد در صفحه تکرار می شود تا فضای آنرا بپوشاند که با استفاده از StyleSheet تکرار آنرا می توانید کنترل کنید.
bgproperties هنگامیکه عکسی به زمینه اضافه می شود همراه با دیگر عناصر صفحه مانند عنصر متن scroll می شود یعنی به بالا و پایین یا چپ و راست حرکت می کند که با بکار گرفتن این خصوصیت و مقدار دادن آن با fixed عکس در زمینه ثابت می ماند و عناصر بر روی آن حرکت می کنند.
لازم بذکر است که این خصوصیت در حال حاضر فقط در مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و اپرا قابل اجراست.
topmargin توسط این خصوصیت حاشیه بالای صفحه کنترل می شود که مقدار آن عدد در مقیاس پیکسل می باشد.
leftmargin حاشیه سمت چپ صفحه را کنترل می کند که اگر نیازی به حاشیه ندارید آنرا برابر با عدد صفر قرار دهید.
text اگر بخواهید متن یک صفحه بطور کل یک رنگ واحد داشته باشد و خصوصیت رنگ را مرتب در تگها تکرار نکنید ، می توانید این خصوصیت را به تگ body اضافه کنید و آنرا برابر با نام رنگ یا کد هگز آن قرار دهید.
dir این خصوصیت برای تعیین جهت نوشتن حروف است که از راست به چپ باشد مانند فارسی که در اینصورت باید برابر با مقدار rtl و چپ به راست مانند حروف انگلیسی که برابر با ltr می باشد. توجه داشته باشید که اگر این خصوصیت را در تگ body بکار برید و آنرا برابر rtl قرار دهید محل scroll صفحه مرورگر از سمت راست به چپ منتقل می شود.
lang این خصوصیت تعیین زبان بکار گرفته شده برای متن آن صفحه را به عهده دارد که بصورت قراردادی دو حرف از اسم آن زبان را باید بنویسید، مثلاً برای زبان فارسی fa و برای انگلیسی en را می نویسید.
link در حالت عادی کلیه لینکهای داخل یک صفحه برنگ آبی هستند ولی اگر بخواهید رنگ آنها را تغییر دهید این خصوصیت را بکار می برید و مانند همیشه یا نام رنگ و یا کد هگز آنرا می نویسید. البته خصوصیت دیگری هم در این ارتباط هست که بخواهید رنگ لینک فعال یا همان لینکی که در حال کلیک کردن بر روی آن هستید تغییر کند باید از خصوصیت alink و اگر رنگ لینکهای مشاهده شده را بخواهید تغییر دهید از خصوصیت vlink استفاده می کنید.
نظرات شما عزیزان: